Zadbaj o odpowiednie materiały do higieny do rąk
Higieniczne mycie rąk chroni przed przenoszeniem bakterii i zarazków, a dzięki temu zapobiega wielu chorobom. Zachowanie prawidłowej higieny rąk ważne jest nie tylko w placówkach medycznych, czy zakładach produkcji żywności. O higienę i dostęp do odpowiednich środków powinien zadbać każdy właściciel toalety i kuchni – czy to publicznej czy domowej.
W zależności od rodzaju obiektu można dostosować odpowiednie środki do higieny rąk oraz przeznaczone do nich dozowniki, aby z jednej strony zminimalizować zużycie materiałów eksploatacyjnych, a z drugiej zadbać o higienę i sterylność dłoni swoich pracowników, klientów czy gości. Mydła i preparaty do mycia rąk które posiadamy dzielą się ze względu na formę (płyn, piana, spray, pasta) oraz zastosowanie (mycie rąk codzienne, dezynfekcja rąk, bhp), a także sposób pakowania (mydła w jednorazowych samozasysających się butelkach oraz mydła dolewane z karnistra) W naszym sklepie znajdziesz szeroki wybór preparatów do higieny rąk, które możesz odpowiednio dopasować do obiektu w którym będą używane:
- Mydła w płynie – najpopularniejsze mydła, które stosowane są w dozownikach do mydła w płynie, w toaletach i pomieszczeniach o dużym i średnim natężeniu ruchu. Posiadamy szeroki wybór mydeł w płynie Tork, Katrin i innych renomowanych producentów.
- Mydła w pianie – najbardziej ekonomiczna forma mydła, do zastosowania w toaletach i pomieszczeniach o dużym natężeniu ruchu (szkoły, szpitale, stacje benzynowe, galerie handlowe, lotniska, dworce)
- Mydła w sprayu - bardzo wydajne i ekonomiczne mydła Tork, które sprawdzą się w obiektach w których najważniejsza jest wydajność.
- Pasty BHP – to niezastąpiony preparat do mycia rąk szczególnie tam gdzie narażone są na silne i trudne do usunięcia zabrudzenia jak zakłady przemysłowe, warsztaty samochodowe i mechaniczne.
- Dezynfekcja rąk– to preparaty do dezynfekcji rąk, które znajda zastosowanie wszędzie tam gdzie ważne jest sterylność dłoni (szpitale, przychodnie, placówki medyczne, zakłady produkcji żywności).